fbpx

Dansk teknologi gør kvinde med Downs syndrom selvstændig

Hanne er født med Downs syndrom. Hun bor på et bosted og vil gerne hjælpe til i hverdagen. DoMyDay hjælper Hanne til at kunne selv.

Selvstændig med Downs syndrom

For 39-årige Hanne er hendes mobiltelefon ikke bare en mobiltelefon. Den er også et hjælpemiddel, der gør, at hun kan løse daglige opgaver, som ellers ville have været umulige.
Hanne er i fuld gang med rengøringen. Først har hun vasket op og gjort rent på bordene i køkkenet. Nu er hun gået i gang med at feje gulvet. Med hiv og sving fører hun kosten rundt i lokalet, og efterlader et rent spor bag sig.
Det giver hende altid en god følelse, når hun hjælper til. Hanne kan godt lide bekræftelsen i, at hun skaber synlige resultater.

DoMyDay hjælper mennesker med Downs

Sådan har de fleste mennesker det nok. Men Hanne er ikke som de fleste. Hun har Downs syndrom og bor til daglig på et bosted. Før hun fik hjælpemidlet DoMyDay, havde hun ikke kunnet klare den slags gøremål selv.
”Jeg kan godt selv,” siger Hanne i dag, når man spørger hende, hvem der gør rent. Det kan hun takket været DoMyDay.

Downs med DoMyDay-opgaver

Den ligner en almindelig smartphone, men indeholder meget mere. Det er i virkeligheden et teknologisk hjælpemiddel, hvor man kan indlægge guides til, hvordan brugeren løser forskellige opgaver. I Hannes tilfælde har personalet på bostedet lagt forskellige opgaver ind, som Hanne let kan finde frem.

Hvad er Downs syndrom

Downs syndrom er en kromosomafvigelse og er den hyppigste årsag til mental retardering hos børn. Ca. 1 ud af hver 1000 levende fødte barn har Downs syndrom, og i Danmark fødes hvert år 30 børn med Downs Syndrom.
Syndromet har navn efter den engelske læge, John Langdon Down, der i 1866 beskrev en række primært ydre fællestræk for mennesker med Downs syndrom.
Kilde: Landsforeningen for Downs syndrom