fbpx

Hjælpemidel til mennesker med erhvervet hjerneskade

Grafisk opdeling med citat
Grafisk opdeling

Hjerneskade

Der findes mange typer af hjerneskade, hvoraf disse grupperes i to, personer med erhvervet eller medfødt hjerneskade. Personer med erhvervet hjerneskade kan ske tidligst 28 dage efter fødslen. Sker skaden tidligere kategoriseres den under termen medfødt hjerneskade.

En erhvervet hjerneskade, også kaldet en senhjerneskade, er en skade på hjernen i forbindelse med enten en sygdom eller ulykke. De to hyppigste årsager til erhvervet hjerneskade er blodpropper eller en blødning i hjernen, også kaldet en apopleksi. En anden erhvervet hjerneskade er skade på hjernen i forbindelse med et traume f.eks. i forbindelse med et biluheld. 

Typiske følger

Personer ramt af en hjerneskade kan opleve en række af fysiske og kognitive funktionsnedsættelser, der er lige så forskelligartede som de mennesker der rammes. 

De kognitive funktionsnedsættelser er ofte omtalt som det skjulte handicap. De kognitive funktionsnedsættelser påvirker ofte måden en person opfatter og handler i sin omverden. Disse funktionsnedsættelser kan bl.a. omhandle nedsat hukommelse, mental udtrætning, vanskeligheder ved problemløsning, sprogvanskeligheder eller nedsat koncentration.

Graden af disse kan ofte være svær at definere for personen med hjerneskade.  

DoMyDay

Hjernen er kompleks og dens skader viser sig lige så forskelligartet. Hos DoMyDay har vi for øje at ikke to personer er ens og at deres behov og ønsker ikke er de samme. Derfor er DoMyDay udviklet til at blive tilpasset den enkeltes behov, så der kun er adgang til de moduler af telefonen der er brug for.

Vi ved at især personer med hjerneskade der har haft følgevirkninger som koncentrationsbesvær, problemløsning og sprogvanskeligheder har haft særlig god brug af DoMyDays trin for trin guide og oplæsningsfunktion.

Kunde historier

Mød Bente

Hun er ramt af hjerneskade og bruger DoMyDay

DoMyDay telefon med alle moduler

Køb eller lej? Læs mere her.

Besøg os

ADRESSE: SVOVLHATTEN 3,
5220 ODENSE SØ

TLF.: 21 123 456

Mail: info@DoMyDay.dk

Har du spørgsmål og vil du ringes op?